ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σεβασμός και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου

ΣΥΡΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ


Copied Link

Στο πλαίσιο της χορηγικής δράσης της εταιρείας περιλαμβάνονται δράσεις προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού στις περιοχές δραστηριοποίησής της καθώς και υποστήριξης καινοτόμων ερευνών.

Πίσω από κάθε πέτρα και κάθε αντικείμενο βρίσκεται κρυμμένη η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Ειδικά η περίπτωση της Ελλάδας, αποτελεί έναν απέραντο αρχαιολογικό χώρο γεμάτο ευρήματα τα οποία προσθέτουν στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη.

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του πολιτισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στηρίζει σταθερά  δράσεις για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου σε όλη την Ελλάδα.

Υποστήριξη της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας στην Κάσο  

Από την υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα στην Κάσο.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στηρίζει για δεύτερη χρονιά, την υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο της Κάσου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Η έρευνα έχει ήδη φέρει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα της πλούσιας ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας της Κάσου.

Ενίσχυση του προγράμματος συστηματικής έρευνας για την ανασκαφή στη μυκηναϊκή ακρόπολη του Γλα Βοιωτίας

Στη μυκηναϊκή ακρόπολη του Γλα Βοιωτίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2018 πενταετές αρχαιολογικό πρόγραμμα συστηματικής  επιφανειακής, γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας. Πρόκειται για μια ανασκαφή κομβικής σημασίας που συμβάλλει στην περαιτέρω μελέτη και κατανόηση του μυκηναϊκού πολιτισμού στην περιοχή. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στάθηκε αρωγός του προγράμματος κατά το τρέχον έτος.

Η μυκηναϊκή ακρόπολη του Γλα Βοιωτίας.

Εκπόνηση αρχαιολογικών μελετών σε περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία στην Εύβοια

Το «Ριζόκαστρο» Αλιβερίου είναι βυζαντινός πύργος που στέκει σε ορεινό έξαρμα νότια του κόλπου του Αλιβερίου με εποπτικό χαρακτήρα. Η διαχρονική χρήση του χώρου από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας μαρτυρείται από τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και τις προσθήκες που έγιναν στο μνημείο και διατηρούνται μέχρι σήμερα. Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για εκπόνηση μελέτης υποστύλωσης και ανάδειξης του αρχαίου κάστρου «Ριζόκαστρο».